Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Dukan dijeta – recepti za juhe

Jedite zdravo, ukusno i raznovrsno.

Dukan dijeta, kao i sve ostale, zahtijeva ne samo volju i disciplinu nego i vještinu kuhanja koja je ponekad na nešto višoj razini od uobičajenih dnevnih jela. Ograničenja koja Dukan dijeta postavlja u različitim fazama mogu biti prevelika za osobe skromnijih znanja u kuhinji, stoga donosimo nekoliko jednostavnih recepata za juhe.

Recepti se mogu koristiti u svim fazama Dukan dijete osim u prvoj, fazi napada, a napravit će vaš jelovnik raznovrsnijim i ukusnijim. Osim toga, juha može stajati i u frižideru do drugog dana, tako da odmah nakon posla možete pojesti nešto ukusno i dobro.

Juha od rajčice


Sastojci:

Ribana mrkva
Kocka od pileće juhe
Talijansko začinsko bilje (origano, bosiljak, lovor, ružmarin) – po želji
Luk – polovica velike glavice
Peršin – po želji
Papar – po želji
Koncentrat rajčice – 2 jušne žlice
800g sjeckane rajčice

Priprema:

Zagrijte dvije litre vode i ubacite 2 kocke pileće juhe. Dodajte pola glavice nasjeckanog luka, soli, papra, peršina, mediteranskog začinskog bilja i naribanu mrkvu. Pustite da vrije desetak minuta.

Nakon toga dodajte sjeckanu rajčicu i koncentrat, miješajte dok vrije desetak minuta. Poslužite toplo.

Ultimativna dijeta: Jedite koliko želite uz samo jedno pravilo

Juha od piletine


Sastojci:

Začinsko bilje
Papar
Sol
Mrkva – srednje veličine
Celer – srednje veličine
Peršin – srednje veličine
Pileća prsa, 2 komada
Pileći bataci, 2 komada

Priprema:

Stavite meso u lonac i prekrijte ga s 2 litre hladne vode. Nasijecite mrkvu, celer i peršin na kolutiće i dodajte u vodu. Ubacite začinsko bilje po želji, papar i malo soli. Možete dodati i kockicu juhe od piletine.

Zagrijte juhu dok ne provrije i zatim kuhajte oko sat vremena na laganoj vatri. Kad je juha gotova, izvadite meso i uklonite kosti. Nasijecite meso na komadiće, vratite u juhu, poslužite toplo.

Juha od tikvica

Sastojci:

4 velike tikvice, oprane i oguljene
1 velika glavica luka
1 mrkva, oprana i oguljena
1 repa, oprana
1 kocka juhe od govedine

Priprema:


Povrće operite, ogulite i narežite na velike kockice. Stavite povrće u duboku tavu s kockom juhe od govedine i prekrijte hladnom vodom. Kuhajte 20 – 30 minuta.
Kad je juha skuhana, sameljite povrće i juhu pomoću električne sjeckalice ili u blenderu kako biste dobili gustu juhu. Poslužite toplo.

Metro-portal.hr


Još o revolucionarnoj Dukan dijeti:               Ultimativna francuska dijeta
                                                                Opća pravila revolucionarne Dukan dijete
                                                                Dukan dijeta – recepti
                                                                Francuski savjeti za zdravlje i kvalitetan život

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Plant-based prehrana sve je popularnija i u Hrvatskoj, no mnogima je ona još uvijek nepoznanica i zvuči pomalo – ograničavajuće.

Gastronomija

Ono što je nekad bila hrana „za u polje“, danas su to naši najdraži recepti. Tajna je u tradiciji, jednostavnosti i načinu posluživanje.

Gastronomija

Mediteranska prehrana jedna je od najpopularnijih, a mogli bismo reći i da je više od same prehrane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.