Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Sušene rajčice u maslinovom ulju

Uživajte u božanstvenom crvenom plodu i van sezone.

Ova poslijednja faza još uvijek toplog i vrućeg ljeta, pravo je vrijeme za pobiranje njegovih plodova i pospremanje u staklenke. Tako je sada u mojoj kuhinji došao red na ove ukusne, crvene, mesnate, rajske plodove.



Kako bi zimi vaše pite, tjestenina, fritaje ili foccacie bile ukusnije obavezno iskoristite ovo vrijeme za pripremu sušenih rajčica u maslinovom ulju. Dodajte nekoliko sasvim jednostavnih začina i to je to.



Sastojci (3 staklenke):

  • 2,5 kg svježih duguljastih rajčica (pelata)
  • sol
  • začini ( lovorov list, bosiljak, timijan)
  • po želji chilli papričice
  • 3-4 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje


Postupak :

Rajčice operite, posušite kuhinskom krpom i po dužini prepolovite. Stavite ih na lim od pećnice obložen papirom za pečenje, posolite i pecite u pećnici na 100 C s lagano otvorenim vratima 6-8h ( ili ih posušite prirodno, nekoliko dana na otvorenom i jakom suncu). Tijekom pečenja rajčice okrećite svakih 30-ak minuta. Suhe po želji pospite začinskim biljem. Između redova umetnite listiće češnjaka, po želji čili papričicu i lovorov list. Ulijte maslinovo ulje do vrha i dobro zatvorite. Rok trajanja ovako pripremljenih rajčica je 4 tjedna. Koristite ih u slanim pecivima, pitama, pizzama, fritajama ili foccaciama.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.