Volite ribu? ja obožavam. Evo jednog brzog, a jednostavnog načina kako pripremiti odreske lososa, na jednostavan i mediteranski način. Losos smo navikli gledati u raznim verzijama, a najčešće onu dimljenu, koju bi ja stavila u razne snack varijante poput kanapea ili bruschetta, ili čak ako imate sasvim friške odreske kao što su ovi moji, sirove u sushi varijantama. Ovdje se radi o svježim kotletima za koje će vam trebati nekoliko jednostavnih sastojaka i u nekoliko trenutaka imat ćete izuzetno profinjen, zdrav i ukusan obrok.
Potrebno:
Kako pripremiti:
1. Losos operite i posušite kuhinjskim papirom. Pomiješajte maslinovo ulje sa sušenim mediteranskim začinima, koricom i sokom limete te paprom i soli. Svaki odrezak premažite marinadom.
2. Losos pecite na roštilju ili na grill tavi, sa svake strane po pet minuta, pritom ga povremeno premazujte pripremljenom marinadom. na kraju pečenja po potrebi još posolite.
3. Operite salatu po želji, ili matovilac, kao u ovom slučaju, protresite i ocijedite. Pomiješajte ulje sa solju i sokom limete. Salatu prelijte pripremljenim dresingom pa nju položite pečeni losos. Poslužite uz topla peciva ili s baguetteom.
Just Good Food
Potrebno:
- 4 kotleta lososa
- (od oko 120 g)
- 5-6 žlica djevičanskog maslinova ulja
- 1 žličica suhe mediteranske mješavine
- korica i sok jedne limete
- sol, papar
- 100 g male zelene salate poput matovilca,
- potočarke ili mini blitve
Kako pripremiti:
1. Losos operite i posušite kuhinjskim papirom. Pomiješajte maslinovo ulje sa sušenim mediteranskim začinima, koricom i sokom limete te paprom i soli. Svaki odrezak premažite marinadom.
2. Losos pecite na roštilju ili na grill tavi, sa svake strane po pet minuta, pritom ga povremeno premazujte pripremljenom marinadom. na kraju pečenja po potrebi još posolite.
3. Operite salatu po želji, ili matovilac, kao u ovom slučaju, protresite i ocijedite. Pomiješajte ulje sa solju i sokom limete. Salatu prelijte pripremljenim dresingom pa nju položite pečeni losos. Poslužite uz topla peciva ili s baguetteom.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login