Doista savršene kuglice napravljene od čokolade i lješnjaka, koje se čak niti u nijansama ne razlikuju od njihovog pravog originala – moguće je pripremiti uz pomoć ovog recepta. Izuzetno brzo se naprave, izmiješaju se navedeni sastojci koji se onda oblikuju u kuglice i utapaju u čokoladu, te serviraju u dekorativnim košaricama, baš poput njihovih industrijskih originala. Kuglice su napravljene po receptu s bloga La casa de vanilla, odnosno s bloga Almost Bourdain. Savršene okusom, izgledom i brzinom izrade oduševile su me u svakom pogledu i ponovno ću ih pripremati za nadolazeće blagdane.
Potrebno:
Postupak:
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusevih. Lješnjake rasporedite u lim, pa stavite u pećnicu na 8 do 10 minuta. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte ili koristite već gotove blanširane lješnjake koje možete i u multipraktiku sitno nasjeckati.
2. Napolitanke grubo izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutella namaz pa sve dobro izmiješajte. Žličicom uzimajte smjesu i rukama oblikujte male kuglice ( ako vam je smjesa premekana stavite ju na 15 do 30 minuta u frižider prije oblikovanja). Složite kuglice na tacnu pa ih stavite u frižider na 45 minuta kako bi se dobro stisnule i rashladile.
3. Čokoladu i ulje otopite ( ja sam otapala na pari), pa svaku rashlađenu kuglicu uvaljajte u otopljenoj čokoladi. Ostavite da se glazura na njima stisne, pa ih rasporedite u dekorativne košarice.
Just Good Food
Potrebno:
- 100 g lješnjak (nougat) napolitanki
- 150 g lješnjaka
- 200 g Nutelle
- 150 g čokolade za kuhanje ili mliječne čokolade
- 4,5 žlice ulja
Postupak:
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusevih. Lješnjake rasporedite u lim, pa stavite u pećnicu na 8 do 10 minuta. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte ili koristite već gotove blanširane lješnjake koje možete i u multipraktiku sitno nasjeckati.
2. Napolitanke grubo izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutella namaz pa sve dobro izmiješajte. Žličicom uzimajte smjesu i rukama oblikujte male kuglice ( ako vam je smjesa premekana stavite ju na 15 do 30 minuta u frižider prije oblikovanja). Složite kuglice na tacnu pa ih stavite u frižider na 45 minuta kako bi se dobro stisnule i rashladile.
3. Čokoladu i ulje otopite ( ja sam otapala na pari), pa svaku rashlađenu kuglicu uvaljajte u otopljenoj čokoladi. Ostavite da se glazura na njima stisne, pa ih rasporedite u dekorativne košarice.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login